ПИК објавио коначне резултате покрајинских избора: Апсолутна већина СНС-у са 66 мандата, СПН-у 30

Покрајинска изборна комисија (ПИК) је на седници донела укупан извештај о резултатима избора за посланике у Скупштину АП Војводине, одржаних 17. и 30. децембра 2023. године. Листа СНС-а освојила је 66 мандата, Србија против насиља 30, Савез војвођанских Мађара девет мандата, док су СПС и НАДА освојиле по седам мандата. Један мандат освојила је Руска странка.

ПИК је 14. јануара, на основу збирних извештаја о резултатима гласања свих локалних изборних комисија, на изборима за посланике у Скупштину АП Војводине одржаним 17. децембра и поновљеним на пет бирачких места 30. децембра, донела укупан извештај о резултатима избора за посланике у Скупштину АП Војводине.

Према подацима објављеним на сајту ПИК-а, листа Александар Вучић – Војводина не сме да стане освојила је апсолутну већину, односно 66 од 120 посланичких мандата.

Коалиција Србија против насиља освојила је 30, а Савез војвођанских Мађара девет мандата.

Социјалистичка партија Србије освојила је седам мандата, као и коалиција Нада. Један мандат освојила је Руска странка.

Цензус нису прешли Српска радикална странка, коалиција Демократски савез Хрвата у Војводини – Уједињени за правду –  Странка правде и помирења, Чедомир Јовановић – Војводина мора другачије, Народна странка, Коалиција Заветници – Двери, коалиција Доста је било – Социјалдемократска странка, коалиција Војовођани – Лига социјалдемократа Војводине - Војвођани. 

Број бирача уписаних у бирачки списак био је 1.669.791, а гласало се на 1.776 бирачких места.

Рок за приговоре

На изборе је изашло 985.829 бирача, а гласало је њих 984.963.

Неважећих листића било је 30.444.

Приговоре на укупан извештај о резултатима избора подносилац проглашене изборне листе и бирач могу поднети у року од 72 сата од објављивања укупног извештаја на веб-презентацији ПИК-а.

И Републичка изборна комисија усвојила је укупан извештај о резултатима избора одржаних 17. децембра према којима у Скупштину Србије улази 10 листа

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво