Иницијатива “Не да(ви)мо Београд” започела предизборну кампању

Изложбом "Жута патка у карикатурама Предрага Кораксића Коракса" испред Скупштине града, Иницијатива Не да(ви)мо Београд започела је предизборну кампању. Полиција поднела две кривичне пријаве против Д. Ч. (1961), осумњиченог да је преко "Фејсбука“ претио члановима те иницијативе.

Добрица Веселиновић из Иницијативе каже да ће се у кампањи бавити темама које су и до сада биле у фокусу те групе, попут Београда на води, рушења у Херцеговачкој, јавно-приватног партнерства за депонију у Винчи, јавног саобраћаја, урбанистичког хаоса...

"На карикатурама се може видети оно што је грађанима већ познато, ко стоји иза нарушавања јавног интереса, рушења у Херцеговачкој и ко је одговоран за ситуацију у којој се налазимо", рекао је Веселиновић, преноси Танјуг.

Аутор изложбе Коракс рекао је да је простор на коме је изложба, а реч је о, наводи, стотинак квадрата "оаза слободе", те да му је драго што учествује у "ослобађању Београда".

Веселиновић је додао и да је Иницијатива прибавила све потребне дозволе за постављање изложбе испред Старог двора, те да ће бити "отворена" до 25. фебруара.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара