Настављено суђење Шарићевој групи, приказане поруке из апликације "Скај"

У Специјалном суду у Београду је извођењем као доказа преписке са криптоване апликације "Скај" настављено суђење организованој криминалној групи Дарка Шарића, чији припадници се терете за више кривичних дела међу којима је и планирање убиства сведока сарадника Небојше Јоксовића.

Између осталог приказана је фотографија аутоматске пушке, уз поруке да наручи  "играчку" које ће бити "ако Бог да за Гнојавог", као и порука "гледаћемо да помогнемо Гноју да оде на дуг пут, са две стране ћемо му помоћи".

Тужилаштво у оптужници наводи да је "Гнојави" био надимак који су припадници користили за Небојшу Јоксовића, док се у порукама наводи и да ће он бити на "регати", а како се наводи у оптужници реч је о Дринској регати.

Из порука које су биле у вези са пушком произилази да су је наручили од "Kурјака", као и да би требало да имају две локације одакле ће, како се сумња, пуцати у случају да се испречи неки чамац испред.

Међутим, наредни сет порука указује да је "Бал на води" на регати одложен због короне.  Најпре су у судници приказана документа, односно пасоши и личне карте особа којима се у овом поступку суди у одсуству јер су у бекству, на шта је одбрана истакла да су докази преклудирани јер нису предложени на припремном рочишту.     

Приказано је и неколико фотографија из апликације "Скај" , на једној су три мушкарца, а за једног од њих тужилац тврди да је оптужени Урош Радовановић (Мишић), као и фотографија на којој је пет мушкараца са капама и маскирним оделима док један од мушкараца држи калашњиков. За мушкарца који држи пушку тужилац тврди да је Милан Вучинић, који је у судници рекао да то није он.

Међу приказаним препискама се види и порука "брате она пецаљка од 5.000 евра још није стигла, фали нам још једна пецаљка ако ћемо да идемо на пецање", као и да је журка на води одложена због короне. Поруке које су даље приказане, како се наводи у оптужници тврди размењене су између Дарка Шарића и Милана Вучинића, а помиње се да је прецизност "оне" коју су од "Kурјака" слику слали 200, 300 метара. Вучинићев бранилац Бојан Јечменица је ставио примедбу на те изведене доказе, наводећи да се оптужницом Вучинићу на терет ставља да је дело извршио до 5. јула 2020. године док су ове поруке од 30. јула исте године. Суђење се наставља 13. маја.

Данас је оптужени Милан Вучинић први пут дошао у суд из кућног притвора, пошто му је Специјални суд прихватио јемство од 300.000 евра и притвор му заменио кућним притвором. Такође, Душко Шарић је дошао са слободе, односно из кућног притвора који му је одређен уз јемство од 800.000 евра, раније овог месеца.  

Поред Шарића и Лазаревића оптужени су и Бојан Станојковић, Данило Одовић, Александар Бошковић, Никола Спасојевић, Данило Стојановић, Милутин Радовановић,  Душко Мирковић, Стефан Андрејић, Марко Вукић, Урош Радовановић, Милан Вучинић, Арса Шарић и Душко Шарић.

Бојану Станојковићу, Нколи Спасојевићу, Стефану Андрејићу, Марку Вукићу и Арси Шарићу се суди у одсуству јер су у бекству, док су се Душко Шарић и Милан Вучинић предали суду у јануару и од тада се налазе у притвору.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво