Читај ми!

Мушкарцу који je убио мајку повећана казна на 20 година затвора

Апелациони суд у Београду повећао је казну Н. М. и правоснажно га осудио на 20 година затвора због убиства мајке С. М.

Другостепени суд је усвајањем жалбе јавног тужиоца Вишег јавног тужилаштва у Београду преиначио првостепену пресуду којом је Н. М. био осуђен на казну затвора од 13 година и правоснажно га осудио на 20 година, објављено је на сајту тог суда.

Апелациони суд сматра да је првостепени суд правилно ценио отежавајуће и олакшавајуће околности на страни окривљеног, али да је олакшавајућим околностима дао већи значај него што заслужују.

Првостепени суд, по оцени Апелационог суда, није дао адекватан значај отежавајућим околностима и није имао у виду да је оштећена била у потпуности зависна од окривљеног, као и бројност повреда које су на њој констатоване, због чега му је овај суд повећао казну.

Н. М. је оглашен кривим што је у току ноћи између 6. и 7. јула 2019. године, у стану у Београду, лишио живота своју мајку, С. М., при чему су његове способности да схвати значај свог дела и могућности да управља својим поступцима биле смањене, али не битно.

Сумња се да је рукама и ногама мајци задао већи број удараца и ударао њеном главом о чврсту глатку површину, због чега је она задобила тешке телесне повреде опасне по живот, услед којих је у току ноћи између 6. и 7. јула 2019. године преминула.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво