Читај ми!

Наставља се потрага за телом Данке Илић, директор борског "Водовода" поднео оставку

Полиција и даље трага за телом мале Данке Илић. Припадници Сектора за ванредне ситуације и Горске службе спасавања наставили су претраживање Лазаревог кањона и целокупно подручје дуж Злотске реке. Директор борског "Водовода“ Горан Павић поднео оставку. Двојици осумњичених за убиство двогодишњег детета одређен је притвор до 30 дана. Сумња се да су брат и отац једног од осумњичених помогли да се сакрије тело. У међувремену, брат је преминуо у Полицијској управи Бор, док је оцу одређен притвор.

Полиција је јуче саопштила да су са спасилачким тимом и Горском службом спасавања претражили пола трасе од седам километара Лазаревог кањона, а претраживали су и јаму изнад кањона, која је дубока 70 метара.

За претрагу се користи специјалистичка спасилачка опрема.

Дроном са термовизијским камерама и могућношћу за 3Д мапирање прегледана је цела зона кањона и том приликом ништа није уочено.

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта на породичном имању.

Након 10 дана потраге и детаљних провера свих трагова и информација, полиција је ухапсила два 50-годишња мушкарца из Бора, осумњичена за убиство, и они су спроведени у Више јавно тужилаштво у Зајечару на саслушање.

Њима је одређен притвор до 30 дана. На терет им се ставља кривично дело – тешко убиство у саизвршилаштву.

Тужилаштво је саопштило да је Д. Д. признао злочин, док се Ј. С. бранио ћутањем. Ухапшени су отац и брат једног од осумњичених због сумње да су помогли да се тело премести на за сада непознату локацију. Брат осумњиченог за убиство Д. Д. преминуо је у Полицијској управи у Бору.

Коментаришући убиство двогодишње девојчице Данке Илић, председник Србије Александар Вучић рекао је да ће предложити Влади да се поново уведе смртна казна за најтежа кривична дела.

Грађани Бора и Бањског поља доносе цвеће и свеће и упућују саучешће породици Илић.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво