Читај ми!

Настављено суђење Мирославу Алексићу, Милена Радуловић испричала детаље сексуалног узнемиравања

У Вишем суду у Београду глумица Милена Радуловић детаљно је испричала на који начин ју је власник школе глуме Мирослав Алексић сексуално узнемиравао. 

Милена Радуловић је, сведочећи као оштећена, описала један догађај који се, навела је, десио крајем новембра или почетком децембра 2012. године, када ју је Алексић позвао да дође код њега у канцеларију. 

Алексић је њу потом, како тврди, једном руком ухватио за потиљак главе, а другом за леђа и насилно је пољубио. 

Радуловићева је испричала да је Алексић сексуално узнемиравао, док је покушавала да се измакне издижући се на прсте. 

Алексић јој се, како је даље навела Радуловићева, обратио речима "добра си ћеро", након чега је отишла на час црвена и рашчупана. 

Радуловићева је рекла да се злостављање дешавало крајем 2012. и до маја 2013. године, када се она спремала да упише факултет. 

Описала је друго силовање које се дешавало у канцеларији док је млађа група била у студију, као и да је тада такође покушала да се одбрани али није успела. 

Она је испричала да је Алексић манипулисао људима да је тако изманипулисао и своју супругу Биљану, која му је некад била ученица. 

Између осталог, Радуловићева је рекла да се плашила Алексића, јер је знала да би он окренуо све њене пријатеље против ње и измислио неку причу уколико би она испричала шта се десило.

Након последњег силовања, Радуловићева није долазила више на часове, али је два пута била у студију. 

Чак и када је уписала факултет на којем јој је предавала Алексићева супруга, Радуловићева је, како је навела, имала непријатну ситуацију када јој је Биљана пред целом класом држала предавање јер није дошла у студио на аудицију. 

"Планирала сам да извршим самоубиство"

Милена Радуловић је током сведочења рекла и да је након силовања и сексуалног узнемиравања власника школе глуме Мирослава Алексића, планирала да изврши самоубиство. 

Одговарајући на питања браниоца, Радуловићева је навела да се тад, крајем маја 2013. године, осећала понижено, безвредно, прљаво, као и да тад није видела излаз из те ситуације, због чега је планирала да изврши суицид.

Рекла је да није имала храбрости да призна својим вршњацима и ближњима шта јој се дешавало у школи глуме, због чега се претварала да је све добро како је неко не би спречио у намери да почини самоубиство.

Радуловићева је започела сведочење на претходном суђењу пре месец дана, а и наредно рочиште ће наставити да одговара на питања одбране, а затим суда и тужилаштва.

Глумци као подршка

У публици је присутан велики број глумаца који су дошли да јој пруже подршку,  међу њима су Андрија Милошевић, Милан Марић и многи други, као и њен партнер, певач групе Београдски синдикат Огњен Јанковић.

Окривљени је у суд стигао са слободе, пошто му је 10. марта прошле године укинут кућни притвор у ком је био од 10. септембра 2021. 

Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такође квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге девојке. Ухапшен је 16. јануара 2021. и до 10. септембра је био у притвору, који му је тада замењен кућним притвором уз електронски надзор, након чега му је 10. марта укинут и кућни притвор. 

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије