Читај ми!

Настављено суђење Дарку Шарићу, приказана писана документација

У Специјалном суду у Београду је извођењем писаних доказа настављено суђење Дарку Шарићу и оптуженим припадницима његове групе, поводом оптужби да су извршиили више кривичних дела међу којима је и планирање убиства сведока сарадника Небојше Јоксовића.

На суђењу у Специјалном суду приказана је потврда Полицијске станице Палилула коју је потписала супруга оптуженог Милутина Радовановића, а која се односи на захтев Душка Шарића за добијање српског држављанства.

Радовановићев бранилац Вељко Делибашић рекао је да је ова документација неистинитог садржаја и да је полиција Радовановићеву супругу држала осам сати, пре него што је она потписала документ.

Затим је Радовановић тврдио да је њега и колегу контактирао Душко Шарић ради помоћи за добијање држављанства, али су га, како каже, они "лагали и завлачили" да ће му помоћи, а уствари нису ништа предузимали.

Изведене су две службене белешке, једна из 2018. године на којој је Д. Р. полицијски доушник рекао да Небојша Јоксовић спрема лквидацију Горана Николашевића и да је њега ангажовао да постави Николашевићу бомбу, а на другој из 2020. године Д. Р. поново потрвђује да је тај навод из 2018. године тачан.

На суду је приказан и записник о претресу стана и других просторија Дарка Шарића, на шта је један од његових бранилаца Данило Шарић рекао да овај претрес није урађен по закону, те је тражио издвајање тог доказа.   

Шарићу су, између осталог, привремено одузети аутомобили "ауди" и "БМВ", телефони, лап-топ и 12.750 евра.   

Његов адвокат Далибор Катанчевић је истакао да међу одузетим стварима не постоји ниједан предмет којим је извршено кривично дело и додао да пронађени телефони нису имали криптовану апликацију Скај.

Потом су приказни привремено одузети предмети од оптуженог, ранијег Шарићевог адвоката, Дејана Лазаревића, који је затим рекао да није забележено да му је 79 регистратора тог дана узето и додао да је са особитим задовољством бранио Шарића.

Браниоци свих оптужених су истакли да сви предмети који су одузети од оптужених нису предмети извршења кривичних дела. 

Суд одредио јемство од по 100.000 евра за полицајце оптужене са Шарићем

Специјални суд у Београду је припадницима групе Дарка Шарића одредиo јемство од по 100.000 евра за пуштање из притвора полицајаца Данила Стојановића и Милутина Радовановића.

Стојановићев и Радовановићев адвокат предложио је суду да се његови брањеници пусте из притвора уз јемство од по 10.000 евра, али је суд ипак јемство одредио на 100.000 евра јер сматра да ће на тај начин обезбедити њихово присуство на суђењу. 

Судија је појаснио да јемство не мора да буде у новцу већ може да се некретнина да се стави под хипотеку. Уколико Стојановић и Радовановић плате јемство биће пуштени из притвора.

Суд је одбио предлоге одбране да упути Шарића на издржавање казне затвора од 14 година на коју је правоснажно осуђен због кријумчарења кокаина.

Одбијени су и предлози одбрае да се Шарићевом некадашњем браниоцу Дејану Лазаревћу укине кућни притвор са електронским надзором, као и да се Урошу Радовановићу притвор замени блажом мером, кућним пртвором.

Тужилаштво групу терети за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, тешко убиство, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, израђивање и набављање оружја и средстава намењених за извршење кривичног дела, изазивање опште опасности, лажно пријавлјивање, злоупотреба службеног положаја и кривично дело из члана 98 Закона о тајности података.

Следеће суђење је заказано за 16. октобар.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се