Читај ми!

Случај "Монструм" – Демири пуштен из притвора, ништа од изручења Северној Македонији

Алил Демири, осућен на доживотни затвор због учешћа у петоструком убиству на Смиљковском језеру 2012. године, пуштен је из притвора, дан пошто га је косовска полиција притворила на основу међународне потернице коју су издале власти у Скопљу.

''Након приложених доказа одбране и јасније аргументације дате на рочишту на којем је упућен захтев Тужилаштва за одређивање мере притвора, тужилац који је заступао предлог одустао је од захтева'', рекао је његов адвокат Бесник Бериша.

Истовремено, одбијен је и захтев за његово изручење Северној Македонији.

Петоструко убиство априла 2012. године озбиљно је уздрмало међуетничке односе у Северној Македонији, јер је група Албанаца без икаквог повода ликвидирала петорицу Македонаца.

Демири, Африм и Агим Исмаиловић суђени су на доживотну робију због тероризма, док су Хаки и Февзи Азири осуђени на девет односно 15 година затвора због помагања. Сами Љута је, због недостатка доказа, ослобођен оптужнице.

Демири и Африм Исмаиловић су пре суђења побегли на КиМ, где је у међувремену Демири осуђен због држања илегалног оружја.

Због петоструког убиства, македонско правосуђе одржало је два процеса названа "Монструм". Демири је због петоструког убиства на Смиљковском језеру, поново осуђен на доживотни затвор.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво