Читај ми!

Симо Спасић првостепеном пресудом осуђен на шест месеци затвора, тужилаштво најавило жалбу

Основно јавно тужилаштво у Нишу саопштило је да ће изјавити жалбу на првостепену пресуду Сими Спасићу, којом је због телефонског прогањања новинара "Јужних вести“ Александра Станкова осуђен на казну затвора од шест месеци и затражити казну у дужем трајању.

На основу оптужног предлога Основног јавног тужилаштва у Нишу, против Симе Спасића донета је првостепена пресуда којом је због телефонског прогањања новинара "Јужних вести" оштећеног Александра Станкова у току 2021. године оглашен кривим због кривичног дела прогањање и осуђен је на казну затвора у трајању од шест месеци, саопштио је портпарол тог тужилаштва и Заменик јавног тужиоца Владимир Д. Станојевић.

Спасићу, је изречена мера безбедности забрана приближавања и комуникације са оштећеним на удаљености мањој од 50 метара, забрањен приступ у простор рада оштећеног на удаљености мањој од 50 метара од седишта интернет - портала "Јужних вести" и да са оштећеним комуницира лично, преко трећих лица, телефона, мобилног телефона, електронске поште, СМС порука, друштвених мрежа и на било који други начин и то све у трајању од годину дана од правноснажности пресуде.

Тужилаштво истиче професионално задовољство да је у конкретном случају пружена правна заштита новинару приликом вршења његовог новинарског позива. 

У саопштењу, Станојевић истиче да ће Основно јавно тужилаштво у Нишу у законском року против првостепене пресуде изјавити жалбу којом ће тражити казну затвора у дужем трајању за  оптуженог Симу Спасића.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво