Читај ми!

Велика акција МУП-а, БИА и Тужилаштва за организовани криминал, ухапшено 17 особа

Седамнаест особа ухапшено је у великој полицијској акцији МУП-а, БИА и Тужилаштва за организовани криминал, потврђено је РТС-у.

Ухапшени су Л. Ц., И. Б., Д. М., Н. Б., В. М., Н. М., С. М., А. М., Н. К., Н. Т., М. Т., Ј. Б., Ђ. К., Н. Ј., А. Н., Н. В. и Д. Н, као припадници организоване криминалне групе тзв. "Врачарци" коју предводе Н. В. и У. П.

Они су ухапшени због постојања основа сумње да су извршили кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела из чл. 346. КЗ РС и више кривичних дела тешко убиство из чл. 114. КЗ РС, наводи се у саопштењу Тужилаштва за организовани криминал.

Претрес је обухватио више од 50 локација, а одузето је више комада ватреног оружја, већа количина новца, неколико луксузних путничких возила и криптованих телефона.

Ова организована криминална група је вршила кривична дела на територији Београда као посебан део организоване криминалне групе "Кавачи" на чијем челу су Р. З. и С. К.

Организована криминална група тзв. "Врачарци" је деловала по налозима организоване криминалне групе "Кавачи" у Србији и иностранству.

У претходном периоду је неколико припадника ове организоване криминалне групе ухапшено у иностранству.

Ова криминална група је финансирана од стране групе "Кавачи" и била је предвиђена за извршење најтежих кривичних дела у Републици Србији, између осталог и за напад на највише државне функционере Републике Србије, истиче се у саопштењу.

Ухапшенима је одређено полицијско задржавање и они ће уз кривичну пријаву бити спроведени Тужилаштву за организовани криминал.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво