Читај ми!

Суђење групи Беливук-Миљковић, окривљени износили одбрану

Суђење организованој криминалној групи Беливук-Миљковић настављено је у Специјалном суду у Београду, изношењем одбране окривљених. Оптужница припаднике те групе терети за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмицу и силовање.

Наставак суђења организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића почео је изношењем одбране окривљеног В. Г., који је рекао да није члан групе, ни криминалне ни навијачке, негирајући кривична дела за која се терети.

В. Г. је такође негирао да се бавио продајом дроге, тврдећи да код њега није пронађена дрога.

Када је у питању оружје, предс судом је изјавио да о томе неће причати и неће одговарати на питања.

Следећи је своју одбрану изнео А. В. који је рекао да је члан навијачке групе "Принципи" али не и криминалне, као и да је он породичан човек који води миран живот.

А. В. је навео да стан у којем живи није "штек стан" који је користила организована криминална група, већ да је то изнајмљени у којем је он морао да живи са женом и децом, јер у породичном живе родитељи са братом који има шизофренију.

Говорио је и о отмици момка И. С. који је пребијен и силован на стадиону Партизана, тврдећи да не зна ништа о том догађају, само да га је једном видео са модрицом на оку, додајући да је он том момку увек помогао када га сретне на стадиону.

Рекао је да је комуникацију са апликације "Скај" први пут видео у тужилаштву, тврдећи да није поседовао телефон са том апликацијом.

Након одбране А. В., Беливук и Миљковић су му поставили пар питања у вези са рестораном на стадиону Партизана, за који тужилаштво тврди да је служио као бункер ове групе, а која се односе на број људи који прођу дневно кроз локал и какве је структуре тај ресторан.

Одговарајући на њихова питања, А. В. је рекао да није могуће да је неко тамо три дана мучио и силовао И. С., а да то нико не примети, јер много људи циркулише и врата су увек отворена.

А. С., који је оптужен за силовање И. С, питао је Вучелића да ли је И. С. изгледао малаксало и под утицајем психоактивних супстанци када је напустио ресторан на стадиону, на шта је Вучелић рекао да није. 

Оптужени М. Т. негирао је у Специјалном суду да је као припадник организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића препродавао наркотике, тврдећи да је "жртва тужилаштва и СБПОК-а".

И он је као и оптужене вође групе, помињао осуђеног бившег инспектора СБПОК-а Божидара Столића, наводећи да му је тај инспектор једном приликом поручио да ће га "згазити као вашку".

Износећи своју одбрану, одбацио је наводе оптужнице и у вези са отмицом И. С., напомињући да овај оштећени није помињао у исказу његово име, већ само "неког Миксу".

На крају своје одбране Тадић је рекао да му је све намештено и замолио суд да му укине притвор јер је постао први пут отац, те да је потребан својој породици.

Следећи је оптужбе негирао Ф. И., тврдећи да није паковао и продавао дрогу, као и да никада није отимао, мучио и испитивао људе, како се то наводи у оптужници.

Он тврди да никада није видео оштећеног И. С., и да га није отео и мучио у просторијама ресторана на стадиону Партизана, додајући да је стан за који се сумња да је купио новцем од криминалне делатности, поклон од његовог оца за унуке.

Бранилац Ф. И., адвокат Миљана Перендија, оптуженог је редом испитивала кога познаје од припадника групе, док га је тужилац питао да ли је са члановима које познаје размењивао слике опојне дроге, а он је одговорио да није.

Првооптужени Беливук се затим јавио за реч и замолио судију и адвокате одбране да заштите права оптужених, јер сматра да тужилац поставља питања из комуникације са апликације "Скај", а окривљени су јасно рекли да поводом тих комуникација неће одговарати, на шта је судија рекла да тужилац може да поставља питања која жели.

Једина оптужена жена у клану, С. С., такође је негирала све наводе из оптужнице, тврдећи да није припадник групе, нити је имала везе са дрогом.

Окривљени Б. К. је износећи своју одбрану рекао да није члан криминалне већ навијачке групе, негирајући да је починио дело удруживање ради вршења кривичних дела.

Оптужени В. Г. тврди да је ово суђење једна измишљотина и фикција, наводећи да данас неће изнети одбрану, док је Н. С. рекао да није крив и да такође неће данас изнети одбрану.

А. Ш., који је радио као конобар у ресторану на стадиону Партизан, за који тужилаштво тврди да је била база овог клана, тврди да га је осуђени бивши инспектор СБПОК-а Божидар Столић, тукао шипком када су га привели на разговор.

Суђење ће бити настављено сутра када ће још осам припадника групе да изнесу одбрану, након чега ће сведоци-окривљени да ураде исто.

На претходним рочиштима одбрану изнели Беливук и Миљковић 

На претходним рочиштима која су се одржала у понедељак и среду, Беливук, Миљковић и још неколико чланова те групе изнели су своје одбране негирајући све наводе из оптужнице.

Тужилаштво за организовани криминал проширило je истрагу према осумњиченом Вељку Беливуку, Марку Миљковићу и Бојани Беливук због сумње да су новцем од криминалне делатности куповали разне луксузне ствари.

Против Беливука и Миљковића истрагу води и црногорско тужилаштво  због сумње на два убиства и једну отмицу.

Они се налазе у притвору од фебруара прошле године због поступака који се против њих воде у Тужилаштву за организовани криминал.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво