Читај ми!

Настављено суђење Беливуку и Миљковићу

У Специјалном суду у Београду настављено је суђења организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији се припадници потврђеном оптужницом терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмицу и силовање. Оптужени чланове криминалне групе негирају кривична дела за која се терете.

Вељко Беливук на почетку рочишта рекао је да неће да допуни одбрану, али ће после саслушања сведока-окривљених то учинити.

Након што је оптужени Миљковић изашао за судску говорницу како би изнео своју одбрану, његов бранилац Владимир Петровић је затражио да се из суднице удаље окривљени сарадници, јер сматра да не могу да слушају одбрану Миљковића, што је суд одбио.

Миљковић је почео са изношењем одбране, негирајући оптужбе и тврдећи да за њега комуникација преузета са криптоване апликације "Скај" не постоји.

Миљковић: Фотографије из оптужнице лажне

Оптужени Марко Миљковић рекао је у својој одбрани да су лажне фотографије из оптужнице, на којима се налазе мучени и убијани људи и за чија се убиства терети његова група.

Миљковић је говорио и о Радоју Звицеру, те потврдио да су пријатељи.

Осврнуо се и на бившег заменика начелника СБПОК-а Горана Папића, који је првостепено осуђен јер је ургирао да се Миљковићу у априлу 2020. године врати блиндирани ауто без полицијских провера, тврдећи да га не познаје.

Када је реч о кривичном делу прање новца за које се терете и супруге оптужених, Миљковић је негирао и те наводе.

Од суда је затражио одбукциони налаз Горана Величковића, тврдећи да његова група није извршила тај злочин, као и да они никад нису имали проблем са њим.

И припадници групе негирају кривицу

Оптужени чланове криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића негирају кривична дела за која се терете.

М. Б. је након Миљковића, први стао за говорницу и негирао наводе оптужнице, којом се група терети за најтежа кривична дела међу којима је и седам убистава.

Исто су урадили и М. Б., Н. Ј., В. Д., Д. Т. и Н. Ђ. који су рекли да ће одбрану изнети у току поступка, после изјава сведока окривљених Б. Х., Н. С. и С. Л..

Н. Л. је негирао да је убијеног Здравка Радојевића намамио у кућу у Ритопеку где је после убијен, тврдећи да не познаје припаднике групе Беливука и Миљковића.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво