Читај ми!

Ухапшено одговорно лице у зајечарском Водоводу, сумња се на злоупотребу положаја

Н. Ш. ухапшен због сумње да је као одговорно лице злоупотребио службени положај у ЈКП "Водовод" у Зајечару и том предузећу причинио штету у износу од 52.607.824, а буџету Републике Србије у износу од 2.124.172 динара на име необрачунатог ПДВ-а на стварно испоручену пијаћу воду.

МУП је саопштио да је Н. Ш. (1984) ухапшен због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја.

"Осумњичени је као одговорно лице ЈКП 'Водовод' Зајечар у фебруару 2020. године уговорио са једном фирмом да ће им ЈКП 'Водовод" испоручивати такозвану техничку воду по цени од 38 динара по метру кубном без ПДВ-а, иако је знао да 'Водовод' у систему водоснабдевања на тој локацији има само пијаћу воду чија је цена за привреду 141,5 динара по метру кубном без ПДВ-а", наводе из МУП-а.

Додаје се да је по налогу осумњиченог "Водовод" у периоду од априла 2020 до јула 2022. године испоручио тој фирми 324.301 кубних метара пијаће воде на траженој локацији, а фактурисао као техничку воду, чиме јој је прибавио корист у износу од 35.689.325 динара.

"Сумња се и да је Н. Ш. 2019. године усмено договорио са одговорним лицем исте фирме, без сагласности надзорног одбора "Водовода" и оснивача, да изграде црпну станицу која није предвиђена и није била потребна по постојећем Пројекту водоснабдевања у тој зони, чија је изградња коштала 19.042.671 динара", наводи се у саопштењу.

Наведеним радњама, истичу из МУП-а, осумњичени је причинио штету ЈКП "Водовод" Зајечар у износу од 52.607.824, као и буџету Републике Србије у износу од 2.124.172 динара на име необрачунатог ПДВ-а на стварно испоручену пијаћу воду.

Осумњиченом је, како се наводи, одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити бити спроведен у надлежно тужилаштво.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво