Читај ми!

Дечак страдао у селу Радаљ код Малог Зворника

У селу Радаљ код Малог Зворника од последица квара на агрегату угушио се деветогодишњи дечак, док су старија сестра и отац у тешком стању превезени у болницу у Лозници. Петочлана породице Аметовић живи у веома тешким условима.

Трагедија се догодила рано јутрос у породичној кући Аметовића. Деветогодишњи дечак Н .А. је, како РТС незванично сазнаје, преминуо од последица гушења које је настало услед квара на агрегату помоћу којег су напајали кућу струјом. 

Надлежно тужилаштво наложило је обдукцију тела након чега ће бити познат и тачан узрок смрти дечака.

Јутрос су у лозничку болницу превезени и 39-годишњи отац, као и 11-годишња девојчица. Њихово здравствено стање је тренутно стабилно, отац се налази на одељењу интензивне неге, а девојчица је на педијатрији.

Двоје преостале деце породице Аметовић, трогодишња девојчица и седмогодишњи дечак,  прошли су без последица по здравље и збринути су код пријатеља.

О детаљима трагедије још нема званичних информација, а није се огласио ни Центар за социјални рад из Малог Зворника чији су Аметовићи вишегодишњи корисници.

Кумови притекли у помоћ 

"Дете је искочило кроз прозор с другог спрата, дечак од седам година дотрчао је до нас босоног и рекао да су сви мртви. Ја сам супругу рекла да дође овамо. Међутим, кад смо дошли, било је закључано изнутра. Супруг је викао и нисмо могли довикати никога", узнемирено прича Катица Кољибабић, кума Аметовића.

Каже и да је рекла супругу да развали врата, да виде да ли могу некога спасити. 

"Међутим, кад је ушао, Драган Аметовић кум, отац те деце је непомично лежао. Малу од три године је супруг довео да је окупам и обучем. Сестру је нашао на поду, није могла да хода, али је била комуникативна. Деветогодишњег преминулог дечака је нашао између два кревета прекривеног чаршафом и он је већ био мртав", наводи кума Катица. 

Додаје и да су Аметовићи живели од социјалне помоћи и ако некад отац успе да заради за своју децу.

"Он је диван отац, води рачуна о својој деци колико је могао, мати их је напустила", каже Катица Кољибабић.  

Петочлана породица Аметовић живи у изузетно лошим условима о чијем је тешком животу  РТС у фебруару објавио причу.

Тада се јавио велики број људи који им је помогао. Куповали су им храну, одећу, обућу, али главно питање њиховог становања није решено.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво