Читај ми!

Тежак живот породице Аметовић, једина нада помоћ комшија и добрих људи

У трошној кући у Радаљу код Малог Зворника живи петочлана породица Аметовић. О четворо малишана брине тридесетосмогодишњи отац. Због болести већ неколико месеци не може да ради послове којима је донедавно прехрањивао породицу.

У дворишту трошне куће четворо разиграних малишана. Најстарија Милка има десет година. Одличан је ђак, а након што их је мајка напустила, морала је прерано да одрасте.

"Знам да месим хлеб, кувам пасуљ, супу, да скувам шпагете, кромпир", каже Милка и додаје да када треба да се помогне тати, унесе мало дрва, распреми двориште.

У кући земљани под. Ручак се кува на старом смедеревцу. На спрату два кревета за њих петоро. Kаблови вире из зида од блата и трске.

Милки су патике омалиле, мада тврди да они имају да се обуку и обују. Отац и поред лошег здравља, ради све што може.

"Бавио сам се пре молерајем, речна корита сам радио док сам био здрав, сад пошто сам се разболео...", истиче отац породице Драган Аметовић.

Да су Драган и његова деца сложна и поштена породица, сведоче комшије.

Комшија Милован Лукић наглашава да раде на томе да им обезбеде цемент, шљунак, арматуру, гвожђе да им се кућа мало среди.

"Да имају купатило да би могла деца да сачекају следећу зиму у нормалним условима", каже Милован.

Аметовићи примају социјалну помоћ и дечји додатак, довољно само за основне ствари за живот. Уз помоћ комшија и других добрих људи, можда ће добити прилику за бољу будућност.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво