Балетану Станићу дозвољен кућни притвор због насиља у породици

Горан Станић ће казну за насиље у породици и недозвољено држање оружја у стану своје мајке служити у кућном притвору. Балетану ће бити стављена електронска наруквица око ноге.

На основу споразума о признању кривичног дела који је Станић закључио са тужилаштвом, осуђен је на казну годину дана кућног затвора са електронским надзором коју ће извршавати у стану своје мајке, рекла је портпаролка Првог основног суда Ивана Рамић за Танјуг.

С обзиром на то да је у притвору провео 30 дана, остало му је да одслужи још 11 месеци кућног затвора, јер му се притвор урачунава у казну, напоменула је Рамић.

Станић се нагодио се са тужилаштвом да за годину дана кућног затвора призна да је тукао супругу глумицу Мину Лазаревић, као и да је без дозволе држао ватрено оружје и муницију.

Прво основно јавно тужилаштво је пре два дана саопштило да је споразум склопљен за казну од годину дана затвора пошто је Станић признао кривична дела за која се терети.

Поменути споразум суд је прихватио и Станића огласио кривим и изрекао казну куног затвора од годину дана уз електронску наруквицу преко које ће се контролисати да ли поштује забрану напуштања стана.

Та казна омогућава да суд окривљеном омогући да излази из стана ради обављања посла, посета лекару и других здравствених, образовних и породичних обавеза.

Породично насиље се догодило између 1. и 2. августа у породичном стању али није одмах пријављено. Тек када је Станић запуцао из аутоматске пушке позвана је полиција, која је у њиховом стану пронашла и друго оружје за које се утврђује да ли је маневарско.

Медији су пренели да су се Мина и Горан венчали 2008. године и да имају двоје деце која нису били у стану када се инцидент догодио.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара