Читај ми!

Археолошки предмети откривени на Хоргошу

На граничком прелазу Хоргош спречен је покушај кријумчарења из Србије више од 200 различитих предмета за које се сумња да имају археолошку вредност, саопштила је Управа царина.

Међу јуче откривеним предметима су 133 металне копче, 27 ножева, 24 укоснице, 25 металних новчића, четири чешља, пет резбарених дрвених предмета и по две камене клесане плоче и посуде, преноси Танјуг.

Ти предмети откривени су у заједничкој акцији цариника и граничне полиције, током контроле аутобуса који саобраћа на редовној линији Ваљево - Линц којим је путовало 24 путника.

Ради се о једној од три пошиљке које је возач пријавио цариницима. Возач је за две рекао да је знао шта се у њима налази, док за садржај треће у којој су се налазили арехеолошки предмети, није, наводи се у саопштењу Управе царина.

Трећу пошиљку је, како је рекао, преузео на станици у Руми, а требало је да је превезе у Линц и да је тамо преда.

Иначе, све пошиљке су биле спаковане у кесе и налазиле се у простору предвиђеном за спавање, испод сувозачевог седишта.

Против возача ће бити покренут кривични поступак, а пошто је реч о археолошким предметима, они су предати на вештачење након чега ће бити утврђена њихова вредност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво