Читај ми!

Спречен шверц скупоценог сата

Цариници су на Аеродрому "Никола Тесла" спречили покушај илегалног уноса женског сата "Шопар" вредног готово 800.000 динара, који је једна београдска манекенка покушала да унесе у Србију, саопштила је Управа царине.

Неименована манекенка је тај скупоцени ручни сат, без пријављивања за царињење, покушала јуче да унесе у земљу носећи га у ранцу када је у Београд допутовала из Њујорка, преноси Танјуг.

У Београд је стигла летом преко Амстердама и по преузимању пртљага се упутила у тзв. "зелени контролни пролаз" намењен путницима који немају ништа да пријаве за царињење.

Цариници су је зауставили како би преконтролисали пртљаг и том приликом су у ранцу открили сат.

На питање зашто тако скупоцен предмет није пријавила, изјавила је да није знала да то треба да учини.

Пре само три дана, на истом граничном прелазу, код путника који је у Београд допутовао из Брисела, откривен је мушки ручни сат "Ибло" (Hublot) вредан готово два милиона динара.

Управа царине подсећа грађане да за своје личне потребе у Србију без плаћања дажбина могу унети робу у вредности до 100 евра, док је неопходно пријавити све предмете који прелазе ту вредност.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво