Читај ми!

Сутра суђење Оливеру Ивановићу

Уводним речима тужиоца и одбране у Основном суду у Косовској Митровици, сутра ће почети суђење лидеру Грађанске иницијативе СДП Оливеру Ивановићу и још четворици Срба који су оптужени да су починили нека од најтежих кривичних дела током 1999. и 2000 године. Ивановић је уверен да ће на суђењу доказати своју невиност.

Адвокат Небојша Влајић рекао је Танјугу да је одбрана Оливера Ивановића спремна за вишемесечно суђење и да су Србима који у притвору чекају скоро годину на суђење погажена људска права.

"Ми смо спремни за то и одавно чекамо да суђење почне, да смо се питали до овог суђења не би ни дошло или би почело знатно раније. Ово одлагање од годину дана од хапшења окривљених је заиста неприхватљиво и представља тешко кршење њихових људских права," рекао је Влајић.

Навео је да у судском поступку који предстоји очекује да се појави преко 100 сведока, што указује да ће суђење бити сложено и дуготрајно.

"Што се нас тиче ми бисмо желели да ово суђење траје што краће али то није у нашим рукама, то је у рукама тужиоца, зависно од тога колико ће сведока он извести одлучићемо колико ћемо ми сведока извести", каже Влајић.

Влајић је нагласио да оптужбе против Ивановића нису утемељене на доказима и да верује да јавни тужилац нема никакве доказе.

Ивановићева супруга Милена рекла је да почетак суђења њихова породица доживљава као почетак краја неправде која је учињена Оливеру Ивановићу.

"Оно што првенствено очекујем јесте да ће њему 26. децембра бити укинут притвор и омогућена одбрана са слободе, јер сматрам да не постоји нити један разуман и реалан разлог да се он после годину дана проведених у притвору и даље тамо налази", рекла је Милена.

Заменица председника Грађанске иницијативе СДП Ксенија Божовић рекла је Танјугу да је Еулекс минулих месеци показао да постоје и друге судске одлуке осим притвора, да постоји кућни притвор и слично.

Божовић, која је и председница Скупштине општине Северна Митровица, очекује да Еулекс 27. децембра преиначи одлуку о продужетку притвора и да се Ивановићу омогући одбрана са слободе и да се настави судски процес.

Оливер Ивановић оптужен је да је починио кривично дело ратног злочина на Косову током 1999. године и сутра ће се појавити пред Еулексовим судијама у Основном суду у Косовској Митровици.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво