Суђење Милићеву одложено за 18. новембар

Због штрајка адвоката одложене је суђење Марку Милићеву, оптуженом да је аутомобилом "мини кантримен" ударио Луку Јовановића 25. јуна на Бранковом мосту који је дан касније од задобијен повреда преминуо.

Суђење, које је требало да почне пред Трећим основним судом у Београду, одложено је за 18. новембар.

Бојан Јовановић, отац Луке Јовановића, рекао је за агенцију Бета да је за њега веома тешко и мучно што је суђење одложено.

"Одлагањем упадамо у врзино коло. Милићев је још на припремном рочишту рекао да има шта да каже, али ни тада нисмо могли да чујемо ништа пошто су адвокати били у штрајку. Желим да само што пре ставимо тачку на све ово", рекао је Бојан Јовановић.

Осим Милићеву, који се терети за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној несрећи, оптужени су и Братислав Весовић и Саша Јанковић.

Весовић, кум Марка Милићева, терети се за пружање помоћу учиниоцу после извршења кривичног дела, док је таксиста Саша Јанковић оптужен због кривичног дела неотклањање опасности.

Судија за претходни поступак Трећег основног суда у Београду средином септембра осудио је петоро Милићевих пријатеља који били са њим у аутомобилу када је ударио Луку Јовановића.

Они су се нагодили са тужилаштвом и уз признање кривице, осуђени су на казне кућног затвора од четири до 10 месеци.

Милићев је 7. септембра депортован из Кине, где се скривао док је био у бекству.

У оптужници је наведено да је возио брзином од 110 километара на сат када је ударио Луку Јовановића на Бранковом мосту, као и да је и након удеса наставио да вози брзином веће од дозвољене.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара