Читај ми!

Помоћ и подршка власницима локала

После састанка с власницима локала који су оштећени претходних дана, градоначелник Новог Сада поручује да је држава јача од хулигана и да ће кривци бити кажњени. Покрајинска влада одлучила да новчано помогне онима чији су објекти оштећени.

Страсти запаљене пре шест дана на утакмици Србија – Албанија још се нису стишале. У Новом Саду претходних дана на мети вандала биле су пекаре и посластичарнице Албанаца и Горанаца. Рано јутрос разбијен је излог пекаре чији је власник Србин Борислав Лечић.

Нападач, двадесетједногодишњи Новосађанин, приведен је пошто је идентификован помоћу сигурносне камере. У међувремену су се састали представници градске власти и полиције са власницима оштећених објеката. Њихове локале сада чува полиција.

Власник локала у Новом Саду Мирсад Етемовић захвалио се надлежнима на помоћи. "Није важно да ли су то Горанци или Албанци или ми који то нисмо, већ да смо из Србије. У Новом Саду сам се увек осећао безбедно, надам се да ће и даље бити тако", каже Етемовић.

Власник једне од нападнутих пекара истиче да полиција стоји иза њега као власника, додајући да се нада да ће се ситуација убрзо смирити.

Градоначелник Новог Сада каже да је полиција привела већи број осумњичених за нападе. Насилницима поручује да уништавањем локала не показују љубав према држави – већ јој наносе велику штету.

"Напад на било ког нашег суграђанина, без обзира на то како се зове, када је дошао и које је вероисповести, јесте напад на сваког Новосађанина и држављанина Србије", сматра градоначелник Милош Вучевић.

Вучевић поручује да је Србија јача од сваког хулигана. "Убеђен сам да ће сви они који су бацили љагу на град и на државу – бити кажњени", истиче градоначелник Новог Сада.

Јутрос нападнута пекара шести је угоститељски објекат у Новом Саду демолиран или запаљен у последњих шест дана. Покрајинска влада после процене штете, новчано ће помоћи свима који су оштећени у насиљу после фудбалске утакмице Србија – Албанија.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво