Читај ми!

Ухапшен крадљивац оружја са аеродрома

Полиција је ухапсила крадљивца оружја са аеродрома "Никола Тесла" и пронашла закопано оружје у насељу Црвенка код Борче, сазнаје РТС.

Оружје је украдено из магацина београдског аеродрома "Никола Тесла" у бесцаринском простору, а било је намењено извозу. Осумњичени га је закопао у насељу Црвенка још у јулу.

Београдска полиција је саопштила да је ухапсила је Н. Ц. (24) због крађе 20 пиштоља фабрике "Застава оружје" из Крагујевца из царинског складишта Аеродрома "Никола Тесла" у Сурчину.

Ухапшени је осумњичен да је, као радник складишта, још у јулу узео две кутије у којима је било 20 нових пиштоља "цз-999", калибра 9 милиметара, са резервним оквирима и пратећим прибором.

Полиција верује да је кутије са пиштољима ставио у кесе за смеће, које је затим однео у насеље Црвенка код Борче и закопао их у шуми.

Осумњичени је у Јавном царинском складишту запослен преко Омладинске задруге од 2010. године.

У среду је утврђено да су нестала два сандука са 20 "шкорпиона". Оружје је власништво фирме "Застава оружје", које је фирма "Југоимпорт СДПР" као комисионар требало да извезе у иностранство.

У СДПР-у кажу да су у целом послу били посредници. Три хиљаде пиштоља "цз-999" 24. марта ове године превезено је на аеродром и предато купцу.

Међутим, купац је приликом утовара оружја наредио да се роба не отпреми, односно да се смести у Робно-царински магацин. СДПР је после тога почео процедуру враћања оружја власнику тј. крагујевачкој "Застави оружје".

Приликом преузимања робе из Робно-царинског магацина и њеног утовара у камион констатовано је да недостају две од укупно 300 картонских кутија, колико је ускладиштено у Робно-царински магацин.

Након завршеног увиђаја, 2.980 пиштоља је превезено у фабрику "Застава оружје", саопштио је СДПР.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво