Саслушања у случају Ћурувија

Нови круг саслушања сведока у истрази убиства новинара Славка Ћурувије 1999, наставља се у Тужилаштву за организовани криминал након паузе од два месеца, пише Данас.

Како лист незванично сазнаје, за среду и четвртак позиве су добила два бивша радника Ресора државне безбедности, који су већ једном позивани да сведоче, али је дошло до одлагања, преноси Фонет.

За петак је позив да сведочи упућен, према незваничним информацијама, познатој јавној личности блиској Ћурувији, која је са њим била у време убиства.

Тужилачком истрагом, која је службена тајна, обухваћени су некадашњи функционери РДБ Радомир Марковић, Милан Радоњић и Ратко Ромић осумњичени за наређивање, организовање и саизвршилаштво. Некадашњи припадник РДБ Мирослав Курак, осумњичен да је извршио убиство, налази се ван Србије.

Од како је средином јануара покренута истрага, као сведоци саслушани су некадашњи шеф РДБ Јовица Станишић, Франко Симатовић, оснивач ЈСО, Милорад Брацановић, бивши заменик начелника БИА, функционери и припадници државне безбедности Бранко Црни, Милан Попивода, Предраг Гикић, Оливера Антонић, Радован Божовић, Стеван Баста, Стеван Никчевић, Владимир Николић, као и Биљана Пејовић, удовица Луке Пејовића, својевремено повезиваног са убиством Ћурувије.

Сведочили су и чланови земунског криминалног клана Дејан Миленковић Багзи, Миладин Сувајџић, Милош и Александар Симоновић. Саслушана је и Ћурувијина ћерка Јелена Ћурувија, подсећа лист.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво