Читај ми!

Пожар у школи у Дражњу

Угашен пожар који је избио у Основној школи "Мића Стојковић" у Дражњу, код Умчара. Лакше повређена два ватрогасца. Ђаци ће од сутра похађати наставу у матичној школи у Умчарима.

Ватра је захватила кров школе, а у акцију гашења било је укључено десет екипа и 29 ватрогасаца. Ученици и наставници су напустили објекат пре доласка ватрогасаца.

"Дојаву о избијању пожара у школи добили смо јутрос око 8.15. Горело је 450 квадрата крова", рекао је Танјугу начелник градског Штаба за ванредне ситуације Раде Милошевић. 

Начелник градског штаба је потврдио да је пожар угашен и да је приликом интервенције у школи један ватрогасац задобио лакше опекотине, док је другом повређена глава.

Министар просвете Томислав Јовановић обишао је школу у Дражњу и поручио да ће настава за 70 ђака те установе од сутра бити нормализована.

"Најважније је што нико није повређен, деца су на време збринута", рекао је Јовановић. Према Јовановићевим речима, још се не зна узрок пожара, који је у међувремену саниран.

Ватрогасне екипе дежураће целог дана, уколико се појави неко мање жариште.

На место пожара дошао је председник Привременог органа Београда Синиша Мали. "Што пре видети који су узроци инцидента јер је школа горела и пре 15 година", рекао је Мали.

Мали је истакао да је већ контактирано с "Дунав осигурањем", како би након утврђивања узрока пожара била позната висина штете и као би што пре почела санација школе.

"Задатак је да се што пре крене са санацијом, како би се ђаци вратили на наставу", рекао је Мали и додао да ће у међувремену бити обезбеђен превоз и за предшколску децу и за основце који ће на наставу ићи у школу у Умчарима.

Вршилац дужности директора школе "Мића Стојковић" Невена Лепојевић рекла је да Општина Гроцка организује превоз деце из Дражња до Умчара, прецизирајући да су школе удаљене десетак минута вожње.

Председник Општине Гроцка Зоран Марков рекао је да се у школи Умчарима мора направити простор за ђаке из Дражња, а настава ће вероватно бити организована у поподневној смени. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара