Читај ми!

Почело поновно суђење за трагедију у "Контрасту"

У поновљеном суђењу за пожар у дискотеци "Контраст" у Новом Саду саслушани окривљени. Негирали су кривицу, а родитељи жртава имали су примедбе на њихове изјаве. Суђење се наставља сутра саслушањем сведока.

Поновљени судски поступак за трагични пожар у дискотеци "Контраст" у Новом Саду, у коме је живот изгубило шест младих људи, почео је у Вишем суду у Новом Саду. Поступак је поновљен пошто је претходни, започет у јануару 2013, прекинут због пензионисања судије Зоре Јамушаков, чији је посао преузео судија Боривоје Пап.

Данас су саслушани окривљени власник објекта у коме се налазила дискотека Алојз Ганић (70), закупци дискотеке Славиша Станишић (48) и Дејан Ратковић (38) и електричар задужен за одржавање објекта Мирослав Папуга (52).

Они су негирали кривицу, а бранилац Славише Станишића и Дејана Ратковића адвокат Милан Латиновић рекао је за Танјуг да је оптужница "потпуно измењена и да се ради о потпуно новом поступку".

Латиновић је рекао да је оптужница у многоме измењена, а најбитинији је део који се тиче његових клијената увођење "некакве категоризације објекта за заштиту од пожара".

"Сада се у оптужници наводи некаква категоризација објекта и "Контраст" се сврстава у другу категорију, иако до сада никада није био категоризован и по налазима инспектора не би могао бити сврстан у ту категорију", рекао је Латиновић.

Родитељи жртава, односно очеви настрадалих који су присуствовали суђењу, имали су приговоре на изјаве окривљених. Тако је Раде Аничић, отац покојне Марине, рекао новинарима да је "ван памети и да је неиздрживо слушати окривљене који наводе да су деца крива што су страдала".

Отац Тамаре Миладиновић, Бранко, истакао је да је одбрана својим опструкцијама учинила да се поступак понови и да су породице настрадалих принуђене да поново пролазе кроз агонију кроз коју су већ прошле.

Пожар у дискотеци "Контраст" се догодио 1. априла 2012. године, а у њему су животе изгубили Милена Далмација (26), Тамара Миладиновић (25), Марина Аничић (25), Зоран Игњатовић (28), Ренато Вуковић (21) и Марко Павловић (29).

Суђење се наставља сутра када ће бити саслушани сведоци.

Током првобитног поступка укупно је саслушано више од 100 сведока, а одржано је више од 50 рочишта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво