Пријава против наставника због примања мита

Поднета кривична пријава против Д. П. из Смедерева и С. Ђ. из Београда, због сумње да су, као наставници у Економско-трговинској школи у Смедереву, извршили 14 кривичних дела примање мита и фалсификовање службене исправе.

Инспектори Одељења криминалистичке полиције Полицијске управе у Смедереву, након дужег оперативног рада, поднели су кривичну пријаву против Д. П. (57) из Смедерева и С. Ђ. (51) из Београда, саопштила је полицијска управа.

Кривична пријава је против њих поднета због постојања основа сумње да су, као наставници у Економско-трговинској школи у Смедереву, извршили 14 кривичних дела примање мита и фалсификовање службене исправе, чиме су прибавили противправну корист од 277.350 динара.

Д. П. је, по налогу Вишег јавног тужилаштва, ухапшен и задржан, због постојања основа сумње да је у периоду од 2010. до 2013. године у више наврата, као наставник предмета "Пословна информатика" у Економско-трговинској школи у Смедереву, од петоро ванредних ученика захтевао и узимао новац.

Он је од њих захтевао и узимао новац како би им омогућио да добију прелазну оцену, иако нису имали потребно знање за полагање испита, а у појединим случајевима нису ни излазили на испит.

Од ученика и њихових родитеља је тражио и примио укупно 245.350 динара.

Против С. Ђ. је поднета кривична пријава у редовном поступку, због постојања основа сумње да је у периоду од 2007. до 2009. године у више наврата, као наставник предмета "Услуживање" у Економско-трговинској школи у Смедереву, од два ванредна ученика захтевао и узимао робу и новац у укупном износу од 32.000 динара.

Он је од њих захтевао и узимао робу и новац како би им омогућио да добију прелазну оцену, иако нису имали потребно знање за полагање испита, а у појединим случајевима нису ни излазили на испит, наведено је у саопшењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво