Читај ми!

Ухапшени лажни полицајци

Због сумње да су се лажно представљали као полицајци, ухапшена двојица мушкараца. Осумњичени су на ауто-путу код Велике Плане, користећи ротационо светло на аутомобилу "фолксваген пасат", зауставили возило "ауди Q7" и понудили возачу да им да 2.000 динара како би му "опростили саобраћајни прекршај".

Полиција је у Великој Плани ухапсила две особе због сумње да су се представљале као полицајци и од македонског држављанина на ауто-путу узели 2.000 динара да би му опростили наводни прекршај.

Александар П. (34) из Велике Плане и Велимир В. (34) из Смедеревске Паланке представљали су се као полицајци и тако извршили кривично дело лажно представљање, наводи се у саопштењу.

Како се наводи у саопштењу, они су осумњичени да су синоћ, око 19 сати, на ауто-путу код Велике Плане користећи светлосну сигнализацију за службена возила МУП-а ("блинкере") на аутомобилу "фолксваген пасат", зауставили возило "ауди Q7".

Представили су се возачу - македонском држављанину - као полицајци "и принудили га да им да 2.000 динара како би му опростили саобраћајни прекршај".

Приликом представљања, "оштећеном су показали и лажну легитимацију МУП-а, израђену од обичне плаве визит-карте у црној футроли за документа, на коју је додат грб полиције".

Пошто постоје индиције да су осумњичени на овај начин оштетили више возача и за много веће износе новца, Полицијска управа у Смедереву апелује на преварене да се јаве најближој Полицијској станици на број телефона 192.

Осумњичени ће у законском року, уз кривичну пријаву, бити спроведени основном јавном тужиоцу у Смедереву.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара