Читај ми!

Првак претучен у Аранђеловцу

Стабилно стање ученика првог разреда основне школе из Аранђеловца који је јуче претучен, и он се налази на лечењу на Одељењу дечје хирургије Клиничког центра Крагујевац, потврђено је РТС-у.

Здравствено стање ученика првог разреда Основне школе "Светолик Ранковић" из Аранђеловца кога су јуче у школском дворишту претукла двојица ученика петог разреда, сада је стабилно и он се налази на лечењу на Одељењу дечје хирургије Клиничког центра Крагујевац. Дечак ће највероватније сутра бити пуштен кући, рекао је директор КЦ у Крагујевцу, Небојша Арсенијевић.  

Мајка претученог ђака Тијана Шукић рекла је да је њен син сада добро и да се успешно опоравља, али да су претходна два дана за њу и њеног сина била "паклена".

"Лекар радиолог из Аранђеловца упутио нас је у Клинички центар у Крагујевцу после прегледа слезине на ултразвуку, јер је осећао јак бол", рекла је Тијана и додала да су лекари дечје хурургије у Крагујевцу на данашњем прегледу на ултразвуку рекли да је добро. 

Она је рекла да не криви ни школу ни учитељицу која је, како је додала, све време уз њеног сина, а родитељима деце која су напала њеног сина поручила је да "не туку своју децу због тога што се десило".

Туча се догодила у преподневној смени. Крагујевачка полиција је идентификовала двојицу нападача.

Начелник Полицијске управе Крагујевац Иван Ђоровић рекао је да ће бити "урађено све што закон ставља на располагање", а да су то, за сада, прекршајне пријаве против родитеља. 

"Са друге стране, Центар за социјални рад ће такође преузети своје мере, у смислу и односа према тој деци и родитељима. Мислимо да ћемо тако реагујући на догађај послати најмољу могућу поруку - да се насиље не исплати", поручио је Ђоровић.

Повређеног дечака посетио је министар просвете Томислав Јовановић који је поручио да је напад на првака ударац читавој просвети Србије, свим наставницима и ученицима и поручио да ће учинити све да се тако нешто више не понови.

"Ово што се десило малом Пламену, представаља ударац читавој просвети Србије, свој деци која са радошћу и одушевљењем одлазе у  школу и родитељима који без зебње испраћају децу у школу, наставницима  и учитељима. Поруку коју ми је мали Пламен пренео за своје вршњаке, пренећу сутра свој деци Србије на почетку кроса РТС-а", рекао је Јовановић.

"Желимо да вратимо малом Пламену осмех на лице и да се што пре врати у школу својим вршњацима и учитељици, са што мање последица", истакао је министар.

Ово је трећи немили догађај у Србији рекао је министар Јовановић и  поручио да на овоме мора да се заврши, како се више никада не би  поновила ова врста насиља међу ђацима у школском дворишту, ни на путу до школе.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво