Читај ми!

Разбојници аутомобилом газили жртве

Суботичка полиција ухапсила једног малолетника, док за другим трага, због сумње да су аутомобилом пресретали жртве на улици, пљачкали их, а неке од њих и прегазили.

Полиција ухапсила једног малолетног разбојника, док за другим трага због сумње да су аутомобилом пресретали жртве, пљачкали их, а двојицу младића прегазили. Осумњичени су за кривична дела разбојништва и разбојништво у покушају.

Осумњичени се терете да су, у ноћи измеду петка и суботе, у временском периоду од 2.20 до 2.40, у три одвојена случаја напали три особе, у Железничком насељу и насељу Кертварош у Суботици.

"Постоје основи сумње да су малолетници, управљајући путничким аутомобилом, пресретали оштећене на улици и након физичког обрачуна од њих узимали новац и телефоне", наводи се у полицијском саопштењу.

У Општој болници у Суботици код два осамнаестогодишњака, на које су осумњичени налетели путничким аутомобилом, констатоване су тешке телесне повреде. Једна Суботичанка, којој су извршиоци отели ташну, пала је са бицикла и задобила лаке телесне повреде.

Дневни лист Мађар со преноси сведочења оштећених који за напад оптужују Роме.

Прва жртва нападача био је осамнаестогодишњи Алексеј Бојоговиш, који тврди да су га младићи у возилу прво пратили, затим затражили да им да своју торбицу, након чега је почео да трчи. Када су га насилници сустигли, прегазили су га, а потом су се вратили уназад и још једном исто то учинили, тврди Бојоговиш.

"Повреде нису животно опасне, али сам препун опекотина. Точкови аута су били толико врели да су ми опекли кожу. Недостаје ми делић браде, а код бедрењаче имам такву рупу, као да су пуцали у мене. Лекар је рекао да сам добро прошао, могло се десити и много горе. Ни сам не знам, како сам остао жив", рекао је Бојоговиш.

Друга жртва ове групе насилника, био је осамнаестогодишњи Валентин Селеза, који је изјавио да су нападачи тражили од њега да им открије где живи.

Након што им ту информацију није рекао, нападачи су га почели ударати, затим убацили у ауто где је малтретирање настављено, након чега је избачен из аута и прегажен. Нога му је сломљена на 10 места, има повреде и на глави, а на телу се виде последице батинања.

"Мучио сам се пола сата, док комшије нису изашле и позвале хитну помоћ. Пузио сам, како сам могао, са сломљеним ногама, лупао сам по прозорима, викао сам и тражио помоћ, међутим, нико није изашао да помогне", рекао је Селеза.

Оба повређена младића за напад оптужују припаднике ромске популације који су се возили у аутомобилу "фолксваген пасат" зелене боје.

Осумњичени четрнаестогодишњак приведен је судији за малолетнике Вишег суда у Суботици, који му је одредио притвор до 30 дана, док ће против другог извршиоца, након проналаска, полиција предузети одговарајуће законске мере.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара