Читај ми!

Запалила се цистерна код Рашке

Приликом нелегалног претакања из једне у другу цистерну на путу Рашка - Нови Пазар запалио се течни нафтни гас. Брзом интервенцијом ватрогасаца избегнута еколошка катастрофа.

Начелник одељења за ванредне ситуације Краљево Радоица Кочовић изјавио је да је брзом интервенцијом ватрогасаца спречена еколошка катастрофа када се приликом нелегалног претакања из једне у другу цистерну на путу Рашка - Нови Пазар запалила пропан хексан фракција, односно течни нафтни гас.

Кочовић је Танјугу рекао да је цистерна из Сомбора, власништво фирме "Церена трејд", превозила 20 тона течног гаса која је, према "папиририма", била намењена и упућена фирми у Новом Пазару.

"Имајући у виду да је претакање извршено одмах након Рашке у правцу Косова и Метохије, највероватније је требало малим цистернама од три тоне да се та материја пребаци на КиМ", рекао је Кочовић.

Кочовић је рекао да је новопазарски камион са импровизованом цистерном вршио претакање непосредно поред Ибра на магистралном путу после Рашке и да је због неадекватне опреме дошло до варничења и упалила се маса која је врло ризична и експлозивна.

"Ватрогасци су успели да спрече катастрофу и нису дозволили да се пожар прошири на цистерну", рекао је Кочовић и додао да је камион који је имао цистерну од три тоне изгорео у потпуности.

Према његовим речима, цистерна са материјом је спасена и није изгорела, осим што има мањих оштећења, а ватрогасци и спасиоци су успели да затворе истакање материје тако да је спречена еколошка катастрофа.

Кочовић је истакао да су након тога надлежне инспекције и надлежни органи предузели све мере у складу са прописима и да су стигле нове цистерне да се материја преточи како се не би истакање десило у правцу Ибра или у околину и да се не загади средина.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара