Читај ми!

Мишковићу одложено припремно рочиште

Припремно рочиште пред суђење за малверзације у путарским предузећима одложено је за 14. октобар јер неколико адвоката одбране није уредно позвано. Поред Мирослава и Марка Мишковића, оптужница обухвата Мила Ђурашковића и још осам особа.

У Специјалном суду требало је да буде одржано припремно рочиште пред суђење за малверзације у путарским предузећима, у коме су оптужени власник Делта холдинга Мирослав Мишковић, његов син Марко и још осморица, али је одложено је за 14. октобар, јер неколико адвоката одбране није уредно позвано.

Према речима браниоца једног од оптужених, власника "Нибенс групе" Мила Ђурашковића, адвоката Зорана Атељевића, може да се очекује да 14. октобра сви браниоци буду уредно обавештени и да се на тај начин испуне процесне претпоставке за одржавање припремног рочишта.

Упитан да ли је данас било прилике да се разговара и о притвору његовом брањенику Ђурашковићу, који је једини и даље у Централном затвору, рекао је да о томе није могло да се расправља јер припремно рочиште није одржано.

"Да је било одржано припремно рочиште могло је о томе да се расправља, али морам да вас обавестим да је првостепени суд поново продужио притвор Ђурашковићу. Према мојој оцени, то је учинио игноришући налоге Апелационог суда због чега ћу већ сутра предати жалбу и тражити да о притвору меритоно одлучи Апелациони суд", рекао је новинарима Атељевић.

Након што је припремно рочиште одложено, из зграде Специјалног суда изашао је Мирослав Мишковић, а касније и његов син Марко, али нису давали изјаве за медије.

После шест месеци истраге, тужилаштво је у мају подигло оптужницу против Мирослава и Марка Мишковића, Мила Ђурашковића и још осам осумњичених за незаконито извлачење и присвајање финансијских средстава и имовине из више предузећа за путеве у периоду од 2005. до 2010. године.

Тужилаштво сумња да су на тај начин оштетили путарска предузећа за 16,95 милијарди динара, а буџет Србије за 472 милиона динара.

Мирослав Мишковић пуштен је 23. јула из притворске јединице Окружног затвора која се налази у згради Специјалног суда у Устаничкој улици.

У притвору Окружног затвора провео је 224 дана, од хапшења 12. децембра прошле године, а притвор му је замењен јемством од 12 милона евра у динарској противвредности које је уплатила његова компанија па је пуштен да се у даљем току поступка брани са слободе.

Привремено му је одузет пасош и одређена мера забране напуштања боравишта, уз обавезу јављања Полицијској управи за град Београд - ПС Савски венац, сваког првог радног дана у месецу.

У овом предмету само је још власник "Нибенс групе" Мило Ђурашковић остао у притвору, Мишковићев син Марко је у кућном притвору од априла, док се остали оптужени бране са слободе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво