Читај ми!

Хапшења због злоупотребе субвенција

Десет особа ухапшено због сумње да су добили више од милион евра субвенција за подизање засада винове лозе и хмеља. Осумњичени нису подигли засаде, а новац су присвојили за себе. Међу приведенима бивши челници предузећа "Ердевик" и неколико приватних фирми.

Како РТС сазнаје, припадници Управе криминалистичке полиције ухапсили су 10 особа осумњичених за злоупотребе приликом узимања субвенција од Министарства пољопривреде и кредита од појединих банака.

Међу приведенима су бивши челници предузећа "Ердевик" и неколико приватних фирми.

Полиција их сумњичи да су од Министарства добили више од милион евра субвенција за подизање засада винове лозе и хмеља, али је утврђено да засаде нису подигли, а да су новац присвојили за себе.

Сумња се и да су од пословних банака узимали кредите који на крају нису враћени, готово 180 милиона динара.

Како се наводи у саопштењу полиције, тиме су себи и својим предузећима стекли противправну корист од око 235 милиона динара.

Они се терете за злоупотребу службеног положаја, неосновано добијање и коришћење кредита и фалсификовање службених исправа.

 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво