Читај ми!

Бомба под аутомобилом Томислава Бокана

Једна особа тешко, а друга лакше повређена у експлозији бомбе у Новом Саду. Ручна бомба бачена под аутомобил директора јавног предузећа "Урбанизам" Томислава Бокана. У експлозији оштећено и седам возила. Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић осудио подметање бомбе.

Под службени аутомобил директора Јавног предузећа "Урбанизам" Томислава Бокана Томислава Бокана јутрос је нешто после 10 сати бачена бомба на паркингу испред кафића "Хогар" у Новом Саду.

У експлозији ручне бомбе М-52, један Новосађанин је тешко повређен, а једна Новосађанка лакше, саопштила је новосадска полиција.

Повређени мушкарац је стабилно и ван животне опасности.

"Повреде су успешно саниране, добио је адекватну медицинску помоћ и у добрим је рукама. Надам се да ће се пацијент ускоро опоравити и вратити својој кући, а да ће се починиоц или починиоци овог кривичног дела што пре привести лицу правде", рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Од експлозије бомбе која је била подметнута испод аутомобила марке "ситроен" у власништву ЈП Урбанизам оштећено је седам возила која су се ту налазила.

Увиђај је обавила судија Татјана Ђурашковић и она је у кратком обраћању новинарима рекла да је утврђено да је бомба постављена под службени аутомобил јавног предузећа "Урбанизам".

Новинарима се претходно обратио Томислав Бокан, који и одборник у скупштини Новог Сада, изабран на листи Ромске демократске странке. Од недавно је председник новооснованог Покрета "Динара-Дрина-Дунав".

"Ради се о мом службеном аутомобилу, возач је дошао у кафић да се види са својим рођеним братом и паркирао је испред кафића, а одмах након тога зачула се јака експлозија", рекао је Бокан.

Бокан је рекао да наводно постоји нека жена која је видела, како је објаснио, "млађег мушкарца који је са капом и белим рукавицама прошао поред аутомобила и нешто бацио испод", као и да да има разлога да сумња да неко у Министарству унутрашњих послова покушава да заташка тај случај.

Према његовим речима, постоји довољно доказа да се починилац открије, јер, како је рекао, "постоје очевици који су га јасно видели, а и цео Булевер којим се починилац удаљио са места догађаја покривен је камерама".

"Имам разлога да сумњам да овај случај има политичку позадину. Пре два дана, на просторијама покрета Динара-Дрина-Дунав чији сам председник, исписани су графити 'Дођоши марш из Новог Сада и Војводине' и 'Смрт дођошима', а сада је и бачена бомба под мој службени аутомобил. Поручујем свима који су изабрали такав начин борбе да нас неће уплашити и да ћемо и даље радити на промоцији јединства српског народа", рекао је Бокан.

На лице места изашао је и заменик начелника Полицијске управе Нови Сад Стеван Крстић.

На питање новинара како коментарише изјаву Бокана да сумња да постоје појединци у МУП-у који желе да заташкају тај случај, Крстић је рекао да у МУП-у постоји унутрашња контрола и да се све евентуалне сумње могу пријавити тој служби која ће спровести истрагу.

"О евентуалном мотиву и свим другим детаљима везаним за овај случај може се причати тек након што се оконча увиђај", рекао је Крстић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво