Читај ми!

Продужен притвор Дреничкој групи

За два месеца продужен притвор припадницима "Дреничке групе" ОВК, потврдио је Основни суд у Косовској Митровици.

Основни суд у Косовској Митровици донео је одлуку о продужењу притвора за припаднике "Дреничке групе" Ослободилачке војске Косова (ОВК) у трајању од два месеца, потврдио је адвокат Том Гаши, бранилац оптуженог бившег команданта ОВК и амбасадора Косова у Албанији Суљејмана Сељимија, за приштинске медије.

"На основу захтева тужиоца Еулекса суд је донео одлуку којом је за још два месеца продужен притвор бившем команданту Главног штаба ОВК Суљејману Сељимију и шесторици његових сабораца", рекао је Гаши за интернет портал Експрес.

Он је рекао да је одлука суда "шокантна" и без законског основа, као и да не постоји ни један разлог да Сељими и остали остану у притвору.

"Изгледа да је овај судија потпао под утицај тужиоца и апелационог суда, који је меру кућног притвора променио на притвор", рекао је Сељимијев адвокат и најавио да ће у понедељак уложити жалбу на ову одлуку суда.

Међу осумњиченима којима је продужен притвор су и бивши командант ОВК за Дреницу и садашњи председник општине Србица Сами Љуштаку, као и још петорица бораца ОВК који су осумњичени за кривично дело ратног злочина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво