Читај ми!

Хапшења у борском руднику

Због сумње да су злоупотребиле службени положај при набавкама опреме за РББ "Бор", ухапшене три особе. Кривичне пријаве ће бити поднете против још шест особа.

У наставку акције на сузбијању злоупотреба у привредном пословању, полиција у Бору у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Зајечару, ухапсил је три особе. У редовном поступку биће поднета кривична пријава против још шест особа, због основане сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Како је саопштено из МУП-а, ухапшени су технички руководилац електромашинског одржавања погона "Велики Кривељ" привредног друштва РББ "Бор" и председник Комисије за набавке Милован Ступар (52) из Бора.

Ухапшени су и директор електромашинског одржавања привредног друштва РББ "Бор" Славољуб Марковић (62) и помоћник директора за комерцијалу и маркетинг РББ "Бор" Јелена Адамовић (44).

Полција наводи да ће у редовном поступку биће поднета кривична пријава против бившег директора РББ Бор Небојше Радошевића (66), члана комисије за набавку Мире Тончић (46), члана комисије за набавку Стојанке Ђорђевић (37), члана комисије за набавку Зорана Петровића (44), помоћника директора за правне послове Мирјане Попадић (33) и власника и директора "ДСД Галакси" Београд Драгана Думитрашковића (62).

Они су у периоду од 13. маја до 20. октобра 2010. године иницирали набавку једног гоњеног и три погонска зупчаника за млин, без одговарајуће техничке припреме, односно без израђене техничке документације.

Притом су на основу претходног договора повећали количину требоване опреме и за тај посао изабрали привредно друштво "ДСД Галакси" Београд.

У саопштењу се истиче да су осумњичени фаворизовали привредно друштво "ДСД Галакси" Београд ради доделе наведеног посла, иако то предузеће није власник техничке документације потребне за израду наведених зупчаника.

Јелена Адамовић је накнадно убацила понуду фирме "ДСД Галакси" Београд која је увећана за још један гоњени зупчаник, иако понуђачу није упућен захтев за доставу понуде.

На описани начин осумњичени су избором "ДСД Галакси" Београд као најповољнијег добављача, том предузећу прибавили противправну имовинску корист у износу од 32.826.956 динара или око 300.000 евра, а на штету РББ "Бор", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво