Читај ми!

Пријаве због претњи новинару

Против директора Топлане у Нишу, потпредседника одбора за безбедност нишког СНС-а и још једне особе, поднете кривичне пријаве због сумње да су претили уреднику портала "Јужне вести". Сумња се да су Благојевићу претили због текстова о партијском запошљавању и вишедневним проблемима са грејањем у Нишу.

Нишка полиција поднела је кривичне пријаве против три особе због сумње да су претили уреднику портала Јужне вести Предрагу Благојевићу.

Пријаве су поднете против директора Градске топлане у Нишу Милутина Илића (63), потпредседника одбора за безбедност Градског одбора Српске напредне странке у Нишу Добривоја Станимировића (57) и Мије Ј. (53).

Сумња се да су Благојевићу претили телефоном због текстова о партијском запошљавању и вишедневним проблемима са грејањем у Нишу.

Благојевићу је речено да "пази шта пише" и да се "не игра са неким стварима". Сумња се да му је директор Топлане поручио да "у Америци не би дочекао јутро да је за некога рекао да је лагао".

Нишки одбор СНС-а саопштава да ће свако сносити последице својих поступака уколико се кривица докаже.

Градначелник Ниша Зоран Перишић осуђује сваку врсту претњи и свако понашање које има елементе кривичног дела, а које било који градски функционер или директор јавног предузећа учини према новинарима током обављања њиховог посла или на неки други начин.

Поводом тог случаја, реаговао је и велики број невладиних организација из Ниша и Београда, које истичу да је "од пресудне важности да се заштите основни принципи демократског друштва и да се омогући право грађана да буду објективно информисани".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво