Читај ми!

Пријаве због превара са горивом

Покренут преткривични поступак против 85 носилаца пољопривредних газдинстава, због сумње да су Управи за трезор поднели фалсификоване фискалне исечке НИС-а као доказ о купљеном дизелу, саопштио МУП.

Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је да се води преткривични поступак против 85 носилаца пољопривредних газдинстава, због сумње да су Управи за трезор поднели фалсификоване фискалне исечке НИС-а као доказ о купљеном дизелу.

У саопштењу се наводи да се они сумњиче да су довели у заблуду овлашћена лица Управе за трезор лажним приказивањем да је дизел гориво купљено на бензинским станицама НИС, у намери да прибаве противправну имовинску корист на штету буџета Србије у износу већем од 12 милиона динара.

У досадашњем раду по кривичној пријави Министарства финансија, припадници Службе за борбу против организованог криминала поднели су кривичне пријаве против 51 особе.

Полиција је ухапсила и задржали Д.А. (1981) из Кикинде, због сумње да је фалсификововао исправе од септембра до новембра 2012. године и да је на свом рачунару правио лажне фискалне исечке Нафтне индустрије Србије, које је касније продавао заинтересованим власницима пољопривредних газдинстава на територији општина Кикинда и Бечеј.

Власници су накнадно те рачуне предавали Управи за трезор, ради остваривања права на регрес и рефакцију акцизе за купљено дизел гориво за пољопривреду у току јесење сетве 2012. године, и на основу фалсификоване документације остваривали противправну имовинску корист на штету буџета Србије.

Припадници СБПОК су поднели кривичне пријаве против 41 носиоца пољопривредних газдинстава осумњичених за превару, а који су од Д.А. купили фалсификоване фискалне исечке и употребили их приликом подношења захтева за рефакцију и регресирање дизел горива у експозитурама Управе за трезор у Кикинди и Зрењанину.

У саопштењу се наводи да је полиција ухапсила Н.П. (1984) из Врбаса, радника Управе за трезор, експозитуре Кула, због сумње да злоупотребио службени положај и Ћ.С. (1953) из Куле, осумњиченог за превару.

Сумња се да су они продавали фалсификоване фискалне исечке НИС-а власницима пољопривредних газдинстава са територије Сомбора.

Полиција је поднела кривичне пријаве против шест власника пољопривредних газдинстава из Куле због сумње да су починили превару и да су приложили фалсификате о куповини горива у експозитурама Управе за трезор Сомбор.

Поднете су две кривичне пријаве против власника пољопривредних газдинстава са територије Сремске Митровице. Са територије Новог Пазара, до сада су саслушане четири особе осумњичене и против њих ће бити поднете кривичне пријаве због превара.

Поднета је кривична пријава и против П.З. (1964) из Шапца, због сумње да је од септембра до новембра 2012. године, прибављао и продавао фалсификоване фискалне исечке НИС-а на територији Шапца.

До сада је саслушано 10 особа, са ове територије и против њих ће бити поднете кривичне пријаве због сумње да су извршили кривично дело превара, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво