Читај ми!

Бивши градоначелник Лесковца у притвору

Суд одредио притвор до 30 дана бившем градоначелнику Лексовца Слободану Коцићу још петоро људи који су јуче ухапшени због сумње да су злоупотребом положаја оштетили градски буџет за 74 милиона динара.

Бившем градоначелнику Лесковца Слободану Коцићу, бившој директорки Дирекције за урбанизам и изградњу Драгани Стошић, двојици службеника дирекције и шефу градилишта фирме "Продукт" који су ухапшени због сумње да су оштетили буџет града за 74 милиона динара, одређен притвор до 30 дана, потврдио је истражни судија Вишег суда у Лесковцу Небојша Стојичић.

Како је рекао за Танјуг, једна осумњичена особа, иначе, надзорни орган дирекције, након саслушања је пуштена да се брани са слободе. Такође је покренута и истрага о још против две особе које нису тренутно доступне надлежним органима.

"Након саслушања према осморици је покренута истрага. Од шесторо колико сам саслушао притвор је одређен за петоро док је једна особа, иначе, надзорни орган у дирекцији пуштена да се брани са слободе. Истрага је покренута и против власника предузећа 'Продукт' Радована Јовановића и власника фирме 'Енергосистем Чогурић', Александра Чогурића који нису у земљи. Истрага према њима биће настављена када буду доступни надлежним органима", рекао је Танјугу судија Стојичић. 

У наставку акције на сузбијању финансијског криминала, јуче су припадници полиције у Лесковцу, лишили слободе бившег градоначелника Слободана Коцића, иначе и члана Председништва Демократске странке и још пет особа, док за две особе полиција још трага. 

Сви они се терете да су злоупотребом службеног положаја оштетили буџет града и одређених особа прибавили више десетина милиона динара противправну имовинску корист.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво