Читај ми!

Антон Станај убијен у Судану

Подгоричанин Антон Станај, који је пре две године осуђен у Београду за шверц цигарета, убијен је у Судану, објавио је портал Вијести онлајн.

У Судану је убијен Антон Станај, који је пре две године осуђен у Београду за шверц цигарета, oбјавио је портал Вијести онлајн.

Породица Станаја је саопштила да је он краће време радио и боравио у Судану у последњих годину дана.

Група коју је предводио Станај од фебруара 2006. до септембра 2007. године кријумчарила је цигарете уз помоћ предузећа које су основали шеф групе и остали чланови у Подгорици, САД и на Кипру.

Цигарете су набављане у Дубајиу и неким европским земљама, транспортоване до Црне Горе, а затим илегално продаване по Србији и околним земљама, док су према лажним папирима биле дистрибуиране „фри шоповима" у Црној Гори.

Станај је ухапшен 12. септембра 2007. године на београдском аеродрому, a суђење је почело следеће године, 29. септембра.

Специјални суд у Београду осудио га је, као вођу криминалне групе, на шест и по година затвора и новчану казну од 10 милиона динара (100.000 евра), због шверца цигарета, а осталих 26 чланова његове групе на казне у распону од условне казне до пет година затвора.

Станају је у казну урачунато и време проведено у притвору, од 13. септембра 2007. године, а Суд је прихватио његово јемство од 400.000 евра, па је пуштен да се брани са слободе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво