Љимај пуштен из притвора

Фатмир Љимај, један од најутицајнијих команданата бивше ОВК, који је оптужен за злочин у селу Клечка 1999. године, пуштен је из притвора у кућни притвор одлучио је Врховни суда Косова.

Посланик косовске скупштине Фатмир Љимај, који се од 24 новембра налазио у притвору, данас је ослобођен затворског притвора и одређен му је кућни притвор, саопштио је његов бранилац приштински адвокат Том Гаши.

Ту је одлуку, према речима Гашија, донело судско веће Врховног суда после жалбе која је поднета.

Тројица других бивших припадника Ослободилачке војске Косова, Неџми Краснићи, Насер Краснићи и Насер Шаља, који су такође оптужени у предмету Клечка, остали су у притвору.

Љимај и његови саборци се оптужују да су одговорни за убиство више цивила и ратних затвореника у селу Клечка.

Веће врховног суда је 24. новембра прошле године одлучило је да обнови суђење Љимају и осталој тројици, пошто су, према његовој оцени, докази, сада покојног, Агима Зогаја, познатог као "Сведок X", прихватљиви за разматрање.

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије је осудила одлуку Окружног суда у Приштини којом је Фатмир Љимај ослобођен затворског притвора.

"Таквим одлукама јасно се демонстрира какав правосудни систем успостављају такозване косовске институције, као и да злочин над Србима није кажњив", наводи се у саопштењу Канцеларије.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво