Читај ми!

Настављено суђење Катарини Ребрачи

Саслушањем сведока настављено суђење бившој манекенки и власници Добротворног фонда за превенцију рака дојке Катарини Ребрачи и њеним сарадницама. Они су осумњичени да су противправно присвојили 37 милиона динара са рачуна тог фонда.

Суђење бившој манекенки и власници Добротворног фонда за превенцију рака дојке Катарини Ребрачи и њеним сарадницама због сумње да су противправно присвојиле 37 милиона динара са рачуна тог фонда настављено је саслушањем сведока пред Вишим судом у Београду.

На суђењу су саслушана два сведока одбране и један кога је предложило тужилаштво. Суђење се наставља 20. марта.

Поред Ребраче, суди се њеној мајци Сандрини Богуновић, Слађани Миронији и Мирјани Христић. Оптужене су за кривично дело злоупотреба службеног положаја, за које је запрећена казна од две до 12 година затвора,

Оне се терете да су, од марта 2006. до априла 2010, противправно присвојиле 37 милиона динара, које су на рачуне Добротворног фонда "Катарина Ребрача" уплатили донатори ради едукације и информисања жена о превенцији рака дојке, углавном, преко уплатница "Инфостана".

Власница Фонда "Катарина Ребрача" је у одбрани одбацила све наводе оптужнице и за своје хапшење оптужила је и тадашњег директора Института за онкологију и радиологију Боројевића.

Она је тврдила да новчана средства Фонда није користила за личне потребе, јер је имала и друге приходе, напомињући да је погрешила што одређене донације није одмах проследила за намене за које су уплаћене.

"Никада ми није била намера да задржим уплаћене донације. То није било у мојој свести. Ја сам само желела да Фонд ради што боље и да се реализуије што више акција, са што мањим трошковима", навела је Ребрача излажући одбрану у мају.

Ребрача је фонд основала у мају 2006, а његове активности су започете у септембру те године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво