Читај ми!

Ухапшени због кријумчарења Авганистанаца

Три особе из Сремске Митровице и једна у Врању, ухапшене због покушаја кријумчарења држављана Авганистана преко државне границе. Осумњиченима одређен притвор до 30 дана.

Полиција је у последња три дана ухапсила читири особе због кријумчарења држављана Авганистана. Тројица су ухапшена у Сремској Митровици, а један у Прешеву.

Ухапшени у Сремској Митровици се сумњиче за покушај кријумчарења 11 држављана Авганистана преко државне границе, саопштава полиција.

Осумњиченима М.М. (37), А.М. (44) и Д.В. (48), истражни судија је одредио притвор до 30 дана, док је седам страних држављана упућено у Центар за азил, а четворици је уручен отказ боравка са забраном уласка у Србију.

Полиција наводи и да су осумњичени "уз новчану надокнаду, у приватну кућу у Сремској Митровици, недозвољено сместили 11 авганистанских држављана међу којима и двоје деце".

У саопштењу са наводи и да су осумњичени намеравали да их илегално превезу до хрватске границе, како би они наставили пут према западној Европи.

Врањска полиција саопштава да је ухапсила је Фатмира А. (38) из Прешева, због сумње да је покушао да прокријумчари 10 држављана Авганистана, међу којима је и двоје деце, преко границе са Македонијом.

Фатмир А. је ухапшен 4. фебруара у селу Гариње, у општини Владичин Хан, а после саслушања одређен му је притвор до месец дана.

Судија Прекршајног суда у Врању је тројици Авганистанаца изрекао новчане казне од 5.000 динара због незаконитог боравка у Србији, петорици укор, а свима је изречена забрана уласка у Србију у наредних годину дана.

Двоје деце из Авганистана не подлежу законским санкцијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво