Читај ми!

Хапшење због трговине људима

Смедеревска полиција ухапсила 13 осумњичених за трговину људима и посредовања у вршењу проституције. Хапшење је наставак акције из јануара, када су ухапшене две особе због организовања трговине људима и проституције.

Полицијска управа у Смедереву ухапсила је још 13 особа због основане сумње да су извршили кривично дело трговина људима, што је наставак акције започете у јануару, саопштила је смедеревска полиција.

Хапшење је наставак рада на идентификацији лица која су учествовала у мрежи трговине људима откривеној у јануару . Како је наведено у претходном саопштењу из јануара, Дарко А. (23) и Слободан А. (44) из Смедерева осумњичени су да су организовали мрежу проституције у шест градова у Србији.

Они су осумњичени да су подводили пет малолетница (старости 15 и 16 година) и на тај начин извршили кривично дело трговина људима и девет пунолетних девојака и на тај начин извршили кривично дело посредовање у вршењу проституције.

Успостављањем криминалистичке обраде, током јануара и фебруара текуће године, идентификована су и процесуирана још 13 осумњичених, да су користили сексуалне услуге малолетница, иако су знали да су малолетне и да су жртве експлоатације и трговине људима.

Двојица првоосумњичених се терете да су, користећи тешке материјалне, социјалне и породичне прилике жртава, врбовали девојке да пружају сексуалне услуге муштеријама које су они налазили и код којих су их одвозили.

Девојке које су хтеле да прекину то да раде, уцењивали су и претили им да ће свима причати чиме се баве, а поједине су и физички злостављали.

Полиција до сада зна за око 30 "муштерија" из шест градова, старости од 25 до преко 60 година, који су сексуалне услуге користили у приватним становима и кућама, у мотелима и хотелима и на приватним забавама.

Организатори су услуге девојака наплаћивали од 2.000 до 5.000 динара, од чега би њима некада давали пола суме, а некада им не би дали ништа.

Првоосумњиченим Слободану А. и Дарку А. из Смедерева, који су ухапшени током јануара месеца, истражни судија Вишег суда у Смедереву продужио је притвор, а против осталих осумњичених лица, данас је у редовном поступку поднета кривична пријава Вишем јавном тужилаштву у Смедереву, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво