Jефтиниje уље

Уље у продавницама у Србији појефтинило између шест и 12 одсто. У зависности од произвођача, литар сунцокретовог уља може да се купи по цени од 125 до 132 динара.

Сунцокретово уље у трговинама у Србији појефтинило је између шест и 12 процената, а очекује се да ће цене бити још ниже због доброг рода уљарица.

Литар сунцокретовог уља, зависно од произвођача, може да се купи по цени од 125 до 132 динара, док се крајем августа и почетком септембра цена уља кретала од 133 до 147 динара по литру.

Секретар Удружења Привредне коморе Србије за пољопривреду Милан Простран навео је да је ове године сунцокрет засејан на готово 175.000 хектара, а да је очекивани принос око 2,4 тоне по хектару.

Процењује се да ће производња сунцокрета у 2011. години бити 415.000 тона, што је за 10 одсто више него лане, каже Простран.

Подсећајући да је и соја засејана на 165.000 хектара, Простран је додао да се очекује принос од 2,5 тоне по хектару, а производња од 416.000 тона, што је за 23 одсто мање него лане.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара