Читај ми!

Екипа РТС-а на траси будућег ауто-пута Ниш–Мердаре, почетак градње наредног месеца

Изградња прве деонице ауто-пута Ниш–Мердаре у дужини од 5,5 километара почеће наредног месеца, потврђено је РТС-у у "Путевима Србије". Истовремено ће се радити и реконструкција постојећег коловоза између петље Мерошина и петље Мерошина 1. Екипа Дописништва из Прокупља проверавала је да ли је завршена експропријација и какав је значај изградње ауто-пута.

Вукоман Живковић из Прокупља један је од хиљаду грађана Топлице који још чекају експропријацију куће и имања на траси будућег ауто-пута Ниш–Мердаре.

"Само су дошли, премерили, снимили са стране, с пута и отишли да врше процену. Ишао сам у Општину, кажу не знају ништа о томе, добићете решење за 15 дана, а оно прође пет месеци, а друге све исплатили", каже Живковић.

Славиша Стојановић из Доње Стражаве рекао је да је плаћање коректно, све је завршио, остала је само биљна култура да му се исплати и задовољан је како је прошао.

У градској управи кажу да је мало случајева решено споразумно, јер су "Путеви Србије" своју понуду базирали на процени вештака, а власници су сматрали да њихова земља много више вреди. Зато је Основни суд у Прокупљу претрпан предметима који се односе на накнаде за експроприсано земљиште.

"Сам поступак се одвија тако што вештак пољопривредне или грађевинске струке процењује тржишну вредност метра квадратног конкретне непокретности и на тај начин се формира цена за пољопривредно земљиште максимално до 830 динара по метру квадратном, а за градско грађевинско земљиште та накнада је већа и износила је до 1.500 динара", рекао је Драган Каличанин, адвокат из Прокупља.

Из Основног суда у Прокупљу стиже податак - у року од годину дана решено је више од 3.000 предмета, а жалби на донета решења није било. Откирвају нам и да је остао мали број предмета нерешен, угалвном случајеви који се односе на биљне културе и где није завршен оставински поступак

У Топличком округу све више се говори о почетку изградње ауто-пута, али и о његовом значају за тај крај.

"Привредници ће искористити овај ауто-пут и населити нашу Привредну зону која ће од нове године бити активна у општини Прокупље непосредно поред ауто-пута и очекујемо даљи развој туризма у три бање на подручју општине Куршумлија", навео је Златан Миљковић, начелник Топличког округа.

Радови на изградњи прве деонце ауто-пута Ниш–Мердаре у дужини од 5,5 километара почеће наредног месеца, а послови су поверени аустријској компанији "Страбаг".

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара