Читај ми!

Зелено светло за откуп акција

Управни одбор и Скупштина акционара "Телекома Србија" одобрили откуп 20 одсто акција од мањинског партнера, грчке телекомуникационе компаније ОТЕ, по цени од 380 милиона евра.

Компанија "Телеком Србија" саопштила је да су Управни одбор и Скупштина акционара тог предузећа одобрили откуп 20 одсто акција од мањинског партнера, грчке телекомуникационе компаније ОТЕ по цени од 380 милиона евра.

Корпоративни органи су, како је наведено, одобрили до сада утврђене битне елементе уговора и цену од 380 милиона евра за 20 одсто акција компаније.

Државни секретар у Министарству финансија Душан Никезић каже да ће откуп 20 одсто акција од грчке компаније ОТЕ омогућити додатно јачање корпоративног управљања компаније и ефикаснију реализацију амбициозних инвестиционих планова у земљи и региону.

Никезић је Танјугу рекао како ће куповина имати позитиван утицај на вредност акција "Телекома". Вредност акција Телекома има посебан значај за грађане Србије којима ће акције бити подељене у првој половини 2012. године, навео је државни секретар.

"Државни врх је наложио менаџменту "Телекома" да, у координацији са Владом Србије иницира откуп акција у власништву ОТЕ непосредно после недавно завршеног тендера за продају 51 одсто акција 'Телекома", прецизирао је Никезић.

Како је навео Никезић, минимална цена коју је Влада поставила на тендеру за продају 51 одсто акција "Телекома" од 1,4 милијарди евра била је око 45 одсто виша од договорене цене од 380 милиона евра за откуп 20 одсто акција у власништву ОТЕ.

"Влада је задовољна досадашњом сарадњом са ОТЕ, чије је учешће у управљању у претходних 14 година значајно допринело модернизацији компаније кроз трансфер знања и технологија, нарочито у области финансија и мобилне телефоније", истакао је Никезић.

Грчка компанија ОТЕ, иначе чланица "Дојче телеком групе", од 1997. има у свом власништву 20 одсто акција "Телекома Србија".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара