Читај ми!

Одговор компаније СББ поводом упозорења РТС-а за позиционирање ТВ канала

Директор компаније СББ Милија Зековић одговорио је на писмо генералног директора РТС-а, који их позива да телевизијске програме на мрежи позиционирају на начин установљен Законом о електронским медијима. Одговор преносимо у целости.

Поштовани господине Бујошевићу,

Хвала Вам на томе што сте нас јавним дописом и упозорењем обавестили о појединим одредбама новог Закона о електронским медијима, које се тичу позиционирања ТВ канала.

СББ компанија преко 20 година послује у Србији поштујући све законе и законске обавезе, те не разумемо Вашу забринутост тим поводом.

У процесу смо измене позиција канала онако како то Закон и налаже, а због великог броја платформи које имамо и комплексности саме промене позиција у складу са технологијама свих платформи, потребно је време за усклађивање уз минималан утицај на кориснике.

Истовремено, користимо ову прилику да Вас подсетимо на обавезе које носи Закон о оглашавању, а које је РТС прекршио када је без оправданог разлога и било каквог објашњења одбио да емитује ТВ рекламу СББ компаније и тиме дискриминисао СББ.

Подсетићемо Вас и на то да смо пре скоро два месеца послали и допис, Вама лично и Управном одбору РТС-а, у коме смо тражили објашњење зашто је наша реклама која носи поруку “Када имаш избор, бираш СББ“, емитована само једном 14. септембра, па онда стопирана. Одговор од Вас господине Бујошевићу, као ни од Управног одбора РТС-а, никада нисмо добили.

За СББ

Милија Зековић, директор

На овај допис компаније СББ одговорио је генерални директор РТС-а Драган Бујошевић.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво