Читај ми!

Пашалић: Збрињавање прогнаних са ратних подручја постало далеко сложеније и компликованије

Поводом Светског дана избеглица, заштитник грађана Зоран Пашалић оцењује да је прихват и збрињавање прогнаних са ратом захваћених подручја постало далеко сложеније и компликованије с обзиром да се они дуже задржавају у Србији за разлику од претходног периода када су само пролазили кроз нашу државу.

"Иако само мали број њих тражи азил, у Србији остају и по неколико месеци или година, зато тим људима треба омогућити интеграцију, достојанствен живот, пружити помоћ, показати солидарност", рекао је омбудсман Зоран Пашалић.

Како је истакао, положај избеглица са Блиског Истока и Африке у Србији је веома комплексан при чему су у посебном ризику жене и деца без пратње и остале рањиве групе, саопштила је Канцеларија заштитника грађана.

"Зато прилику да се подигне свест о њиховим правима, хуманитарним потребама и важности решавања проблема избеглица морамо користити сваки дан", истакао је Пашалић.

Заштитник грађана је истакао да Србија и њени грађани имају дуже и веће искуство у прихвату избеглица са ратом захваћених подручја од било кога у свету с обзиром да већ више деценија пружају помоћ и уточиште свима онима који беже из сопствене земље тражећи сигурност и разумевање.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво