Читај ми!

Општина Пећ срушила кућу српског повратника Милорада Ђоковића

Кућа Милорада Ђоковића, српског повратника у Витомирицу код Пећи, срушена је пре неколико дана. Иако је донета правоснажна судска одлука, кућа никада никада није поново уписана на Ђоковићево име, а он је прошлог лета ухапшен и оптужен за наводне ратне злочине.

Милорад Ђоковић вратио се у Витомирицу код Пећи пре 15 година. Последњих више од десет година водио је судске поступке у којима је захтевао да му се врати одузета земља.

Правоснажном одлуком косовског врховног суда, донета је одлука да му се кућа и плац која је била предмет спора врати и упише као власништво. Одлука суда до данас није спроведена од стране општине Пећ. Кућа у изградњи која се налази поред пута срушена је пре неколико дана.

Василије Арсић, адвокат Милорада Ђоковића рекао је за Радио Гораждевац да је кућа одузета Милораду Ђоковићу мимо свих законских права и мимо одлуке врховног суда.

"У случају куће постоји спор пред судом, општина је одузела имовину Ђоковићу мимо свих законских процеса, не поштујући ни одлуке суда, ни одлуке својих органа због тога што је, претпостављам, Ђоковић друге националности. Ово што ради општина је срамно. Једини повратник који се вратио у Витомирицу и да му овако уништавају имовину коју је стекао на законит начин. То је трагично", каже Арсић. 

Милорад Ђоковић ухапшен је прошлог лета док се из Гораждевца враћао у Витомирицу.

Арсић каже да се Ђоковић још увек налази у притворској јединици у Подујеву, да му је пет пута продужаван притвор, као и да наставља са борбом да докаже невиност овог повратника.

"Њему је одређена мера притворе до 26. маја. Ово је већ пето продужавање притвора. Ми смо употребили сва средства да докажемо његову невиносот, међутим специјално тужилаштво и даље инсистира на то да Ђоковић буде у притвору", каже Арсић.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се