Читај ми!

Николић са италијанским тужиоцем за борбу против мафије

Државни секретар Министарстава унутрашњих послова Александар Николић састао се у Риму са националним тужиоцем за борбу против мафије и тероризма а том приликом је обострано подржано настојање да се договори конкретизују и резултирају интензивнијом сарадњом.

Другог дана Николићеве посете Италији уприличен и састанак са државним секретаром Министарства спољних послова и сенатором Робертом дела Ведова, где је поновљена решеност Италије да подржи Србију на путу европских интеграција.

Такође, потврђена је неопходност проналажења заједницких решења по питању проблема ирегуларних миграната, наведено је у саопштењу.

Николић се јуче састао са замеником министра унутрашњих послова и префектом Филипом Бубиком, а током разговора је истакнут европски пут Србије као приоритет и неопходност интензивне сарадње са Италијом.

Како је саопштио Биро МУП-а за информисање, Николић је казао да је интезивирање сарадње потребно на свим нивоима, пре свега у области борбе против организованог криминала, и супротстављање свим безбедносним изазовима.

Предлозио је успостављање контакт тачака свих оперативних линија рада и јединица полиција у циљу брже и ефикасније размене података.

Државни секретар је посебно истакао несумњиву подршку Италије Србији на њеном европском путу, потврдио одличну сарадњу два министарства и нагласио да увек постоји простора за њено унапређење.

Похвалио је Србију у начину поступања и превазилажењу проблема ирегуларних миграната и изразио поштовање за напоре које улаже по овом питању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара